Skrattmåsarna räddade även 2015! (och förmodligen framöver)

Skånes Ornitologiska Förening satte tryck på Länsstyrelsen efter de vittnesuppgifter som inkommit att privatpersoner turats att om att gå vakt på ön vid Jeans Damm för att för att förhindra häckningen av landskapets kanske viktigaste koloni av skrattmås. Länsstyrelsen insåg hur brådskande ärendet var och har nu givit ön beträdnadsförbud under häckningstiden. Vid den tiden ska grinden till ön vara låst. Detta är inget som bara gäller 2015 utan gäller tillsvidare. Ärendet kan dock överklagas men det ser ut som skattmåsarna vann en viktig strid när det gäller sin fortlevnad i kommunen. Mycket glädjande!

 

DSC_7405

 

 


DSC_7400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.