Insekterna och ängen – föreläsning i Örkelljunga

Våra grannar i Örkelljunga låter hälsa att de har en spännande föreläsning på g till våren. Det är väl aldrig för tidigt att planera in roliga saker så jag lägger upp informationen redan nu och det kommer även finnas med i ett framtida vårpogram.

 

3/3 Torsdag. Insekterna och ängen. Mikael Sörensson, entomolog från Lund, föreläser i detta spännande ämne. Vad vore ängen utan dess insekter? Fjärilar, skalbaggar, steklar, tvåvingar och många andra insekter lever på ängens gräs och örter och utgör viktiga byggnadsstenar i den ekologiska väv som ingår i ängens ekosystem. Beroende på läge, solexponering och markfuktighet hyser olika typer av ängar delvis olikartade insektsarter. I takt med att ängsmarksarealen minskat har allt fler insektsarter hamnat på rödlistorna, såväl i Sverige som i många delar av Europa. Att lära känna ängens fauna kan således ge anledning att vårda olika typer av ängsmiljöer för framtiden. Samling i Utbildningscentrums lokaler kl 19.00 Ansvarig Janne Johansson 0435-50131  janne_ringarp@telia.com

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.